Vrijwilligers M/V

Misschien schuilt er wel een brandweerman/vrouw in jou !

Natuurlijk, je kunt gaan voetballen, klaverjassen of zwemmen. Als je daar genoeg voldoening uit haalt, prima! Maar voor ongeveer 30.000 mensen in Nederland is dat echter niet genoeg. Ze willen meer actie, meer spanning en vooral teamwork. Dat vinden ze bij de vrijwillige brandweer. Ook in Ouder-Amstel bestaat de brandweer uit evenwichtige en stressbestendige vrijwilligers die zich inzetten voor de veiligheid van Ouderkerk aan de Amstel, de Waver en Duivendrecht.

Ouderkerk aan de Amstel

“Hobby”

De vrijwilliger is bereid om naast zijn/haar huidige werk- en leefkring een positieve bijdrage aan de samenleving te leveren. Het kost tijd, maar dat geldt voor bijna elke “hobby”. Je weet nooit wanneer de pieper gaat. Je weet wel, dat als deze gaat,  je snel moet handelen. Snel op weg zonder te weten wat je aantreft.

Opleiding en oefenen

Groep in opleiding bij BOCASBrandweer Ouderkerk heeft je veel te bieden. Naast een landelijk erkende opleiding bij het Brandweer Opleidingencentrum Amsterdam-Amstelland Schiphol (BOCAS), een moderne organisatie en een prima vergoedingenregeling is dat een hecht team van vrienden die voor elkaar in staan. Tijdens de oefenavonden op de kazerne leer je te improviseren en te bouwen op je collega’s. Dat is de vrijwillige brandweer. Of het nu gaat om een uitslaande brand of om een ongeval, je staat altijd klaar om andere mensen te helpen.

Interesse?

Herken jij jezelf in dit verhaal? Ben je ouder dan 18 jaar en woon of werk je in Ouderkerk aan de Amstel? Informeer dan eens bij onze ploegchef. Meldt je aan via de contactgegevens op deze site. We maken dan snel een afspraak om kennis te maken.