Brandbare stoffen in huis

OntvlambaarZeer licht ontvlambaar

Het symbool ‘zeer ontvlambaar’ staat niet voor niets op bepaalde producten. Houd daar rekening mee. Ook als ervaren klusser. Sla snel ontvlambaar materiaal bijvoorbeeld op in een koele, afgesloten ruimte, buiten bereik van kinderen.

Schilderen en lijmen

Houd rekening met de brandbaarheid van vele soorten verf en lijm. Diverse verf- en lijmsoorten geven bij verwerking brandbare gassen af. Die kunnen in combinatie met de open vlam van een geiser of zelfs het vuur van een sigaret brand veroorzaken. Berg de verf, lijm en verdunners daarom in een goed geventileerde ruimte op.

KunststoffenVerbrand verlengsnoer

In veel materialen die in het interieur zijn verwerkt, zit kunststof. De meeste van deze kunststoffen zijn zeer brandbaar en veroorzaken bij brand een enorme rookontwikkeling. Ook smelten ze vaak wanneer ze verhit worden, zodat door brandende druppels ook andere spullen in brand kunnen raken. Voor dit soort kunststoffen zijn steeds meer alternatieven te koop, die brandvertragend of onbrandbaar zijn. Het is dan ook de moeite waard u goed te laten voorlichten.

Bron: www.brandweer.nl